top of page
Freeskier in Zillertal

Vapaalaskuviikko Zillertal, Itävalta, 7 pv

Zillertal on Tirolin sydämessä sijaitseva suosittu hiihtoalue. Suomalaisille tuttuja keskuksia laaksossa ovat Mayrhofen ja Hintertux. Näiden lisäksi laaksossa on kuusi muutakin upeaa keskusta, joten laskettavaa tällä alueella riittää. Suurin osa ihmisistä tulee tänne rinnehiihdon takia ja siksi offareilla riittää hyvin laskettavaa takamaastoista kiinnostuneille. Kattavan hissiverkoston ja laajan hiihtoalueen vuoksi Zillerin laakso on vapaalaskijalle todella hyvä valinta.

Zillertalin vapaalaskuviikolla lasketaan offareita hisseiltä käsin sekä tehdään kelien salliessa skinnausretkiä alueen huipuille.

Hinta sisältää vuoristo-oppaan palvelut kuudeksi päiväksi, lumiturvallisuusvälineet ja majoituksen 7 vrk puolihoidolla lauantaista lauantaihin 2 hlö hotellihuoneissa Zillertalin isoimmassa kylässä Mayrhofenissa. 

Katso ennakkoinfo retkelle sivun alaosasta.

Ryhmän koko: Max. 6 hlö
Seuraava ajankohta:

1.-8.2.2025
Hinta: 1490 € / hlö

Vapaalaskuviikko Zillertal, Itävalta, 7 pv: Travel Services

Ennakkoinfo

VAPAALASKUVIIKKO Zillertal, Itävalta 7 pv

Ajankohta: 1.-8.2.2025

Hinta: 1490 €

Hinta sisältää: Opastuksen UIAGM oppaan johdolla 6 pv, majoituksen 7 vrk puolihoidolla (aamupala ja illallinen sisältyy) hotellissa 2 hlö huoneissa.

1.2.2025 lauantai. Majoittautuminen Mayrhofenissa sijaitsevaan Post Hotelliin on mahdollista klo 15.00 eteenpäin. Ryhmän kokoontuminen ja illallinen vastapäätä sijaitsevassa Hotel Rosessa klo 19.00. Illallisen jälkeen käymme läpi viikon ohjelman ja sekä muut käytännön asiat (hissiliput, liikkuminen, ruokailut yms.) 


Alustava ohjelma

Vapaalaskuviikon aikana liikumme pääsääntöisesti hissiavusteisesti Zillerin laakson eri keskuksissa. Päiviin kuitenkin sisältyy omin voimin tehtyjä pieniä nousuja, joten tourausvarusteet kulkevat aina mukana repussa. Hissit aukeavat Zillerissä 8:00-9:00 välillä ja menevät kiinni klo 16 maissa. Mayhofenista kauimpiin keskuksiin (Hintertuxin ja Spieljoch) menee aikaa bussilla/junalla noin tunti (vuokra-autolla 30 min). Pyrimme olemaan hisseillä aina niiden aukeamisen aikaan, joka tarkoittaa lähtöä hotellilta viimeistään klo 8:00. 

Sunnuntai: Ensimmäisen päivän aloitamme klo 8.30 hotellimme edestä, josta kävelemme Penkenin hissin ala-asemalle, mistä ostamme hissiliput. Ensimmäisenä päivänä kertaamme lumiturvallisuusvälineiden käytön sekä hiomme offarilaskutekniikkaa. 

Maanantai: Toisena päivänä lähdemme Kaltenbachille, joka on offarilaskullisesti alueen laajin paikka. Päivä päätteeksi, jossa katsomme tarkemmin seuraavan päivän lumivyöry- ja sääennustetta sekä päätämme minne suuntaamme seuraavana päivänä.

Tiistai: Kolmas päivä aloitetaan tarkentamalla lumivyöry- ja sääennuste majoituksessamme aamiaisen jälkeen, jonka jälkeen lähdetään meille sopivampaan keskukseen.

Keskiviikko-perjantai: Liikumme Zillertalin laaksossa olosuhteiden ja ryhmän mukaan soveltuvissa keskuksissa ja maastoissa. Voimme myös pitää yhden pidemmän tourauspäivän, jos olosuhteet sen sallivat.

8.2.2025 lauantai:  Paluupäivä, majoituksen check-out on klo 11.00.

Matkustaminen Zillertaliin Suomesta

Suomesta Zillertaliin pääsee helposti. Nopeimmillaan olet Zillerin laaksossa Helsingin lentokentältä lähtien kuudessa tunnissa. Suoria lentovaihtoehtoja ovat München (Finnair, Lufthansa) ja Salzburg sekä rajoitetusti myös Innsbruck (Norvegian). Molemmista paikoista pääsee junalla tai AirPort Shuttle Taxi ja linja-autoyhteyksillä 2-4 tunnissa Zillerin laaksoon. 

Yhteydet lentokentiltä Zillerin laaksoon

Julkisia ja yksityisiä yhteyksiä löytyy vuoden jokaiselle päivälle jokaisesta lentovaihtoehdosta useita. Sesonkiaikana vaihtoehtoja löytyy kymmenittäin.

Lentokenttäkuljetukset ovat näistä helpoimpia, koska bussi tai taxi vie sinut suoraan majapaikkaasi, kun kerrot kuskille osoitteen. Jos liikutte 4-8 hlö ryhmänä, voitte usein varata oman pikkubussin lentokenttäkuljetusfirmoilta. Hinta lentokenttäkuljetuksilla on menopaluuna Münchenistä noin 120-180€/henkilö.

https://www.tirol-taxi.at/

Junat ovat täsmällisiä kulkuvälineitä ja erityisesti Müncheniin lennettäessä pääset kahdella junan vaihdolla Zillertalin laaksoon. Hintaa tulee meno-paluulle aikuisen osalta 60-120 €.

Auton vuokraus on myös edullinen vaihtoehto, jos vuokrauksen jakajia on vähintään kaksi. Münchenin kentältä auton saa viikoksi 200€ ylöspäin. Autoa vuokratessa kannattaa muistaa, että suksien on mahduttava autoon sisälle. Yleensä, jos auto on kompakti kokoluokkaa tai isompi, mahtuu sukset sisälle. Itävallassa moottoriteillä ajettaessa tulee ostaa huoltoasemalta Vignet-tietullitarra, jonka saa 10pv ajaksi noin 10 € hintaan. Munchenista Zilleriin pystyy ajamaan myös ilman moottoriteitä, mutta matka kestää pieniä teitä pitkin 1-2 h pidempään. 


Matkustamisessa tulee ottaa huomioon, että saapumis- ja lähtöpäivinä liikenne voi olla hyvin ruuhkaisaa, jos matkustat Zillertaliin iltapäivällä  klo14-18 tai lähdet Zillertalista klo 8-12 aikaan.

Hissiliput

Hissiliput maksavat kurssin ajaksi  6pv noin 360€. Hissilipuksi kannattaa valita Super SkiPass, jolla saa hiihtää kaikissa Zillertalin alueen hiihtokeskuksissa sekä käyttää kaikkea alueen julkista liikennettä. Hissilipun voi myös ostaa etukäteen Zillerin verkkokaupasta ja ladata lipun omalle Keycardille.


Majoitus Mayrhofenissa

Majapaikkamme on Mayrhofenin keskustassa sijaitsevassa viihtyisässä kolmen tähden Post Hotellissa. Hotellista löytyy useampi sauna, jossa on myös suomalaistyyppinen sauna. Huoneet ovat kahdelle hengelle, mutta 170 € lisähinnasta voit asua myös omassa huoneessa. Hotellissa tarjoillaan aamiainen ja illallinen syödään viereisessä ravintolassa. Hissit, skibussit ja laakson läpi kulkeva rautatie ovat aivan lähettyvillä. Myös kaupat ja ravintolat löytyvät vierestä.


Varusteet hiihtopäiville

 • Vapaalaskusukset vaellushiihtositeellä tai lumilauta

 • Nousukarvat suksijoille ja lumilautailijoille splitboard tai lumikengät

 • Piippari, lapio ja sondi (saat lainaksi tarvittaessa, jos et omista omia)

 • Monot/lumilautakengät

 • Kypärä + laskettelulasit

 • Sauvat suksijoille

 • 20-40 litrainen laskureppu (myös ABS-reppu käy)

 • Aurinkorasva vähintään 30 kertoimella

 • Taukotakki (paksu fleece tai untuvatakki, joka mahtuu laskureppuun)

 • Juomapullo

 • Aluskerrasto, paita ja housut (ohut merinovillainen on paras, myös synteettinen urheilukerrasto käy)

 • Laskutakki ja housut

 • Pipo

 • Aurinkolasit


Vakuutukset

Itävalta kuuluu Euroopan Unioniin ja siksi Eurooppalaisella sairaanhoitokortilla saa terveydenhuollon samaan hintaan kuin Suomessakin. Kortin voit anoa ilmaiseksi osoitteesta http://www.kela.fi/eurooppalainen-sairaanhoitokortti_nain-haet

Zillertalin laaksossa on paljon yksityisiä terveysasemia, joista saa rahalla tai vakuutuksilla nopeasti avun. Julkisen terveydenhuollon piiriin halutessaan täytyy Zillertalista matkustaa noin 30km.

Koska kyseessä on vapaalaskukurssi, liikumme pääsääntöisesti rinteiden ulkopuolella ja perinteiset tapaturmavakuutukset eivät päde siellä sattuneissa ongelmissa. Tämän takia halutessaan voi omalta vakuutusyhtiöltä kysyä lisäturvaa vapaalaskun osalta. Zillerin laaksossa offareilla liikumme pääsääntöisesti alle 3000 metrin korkeudella ja jäätiköillä liikumme rinteiden vieressä, joten jäätiköiden varalle emme tarvitse vakuutusta.

Oppaalla on vastuuvakuutus, joka korvaa takamaastoissa tapahtuneet vahingot, jos syynä onnettomuuteen on ollut oppaan virheellinen toiminta. Tämä ei korvaa osallistujan kaatumisista aiheutuvia onnettomuuksia.

Jos olet hankkimassa lisäturvaa vakuutuksiisi katso, että se korvaa myös pelastuspalvelut rinteiden ulkopuolelta.

HOX!

Edullisimmin hyvän turvan onnettomuuksien varalle saat ottamalla Itävallan Alppiklubin (ÖAV) pelastusvakuutuksen. ÖAV:n jäsenvakuutus tarjoaa kattavan vakuutussuojan. Jäseneksi voi liittyä kuka tahansa. ÖAV (tai OeAV) on Itävallan Alppiyhdistys, Oesterreichische Alpenverein.

ÖAV:n vakuutus on ensisijaisesti pelastusvakuutus, ei tapaturmavakuutus. Se kattaa hyvin pelastustyön ja pelastukseen liittyvät kuljetukset. Nimestään huolimatta ÖAV on voimassa koko maailmassa eikä vain Itävallassa tai Alpeilla. Jos sinulla ei ole vapaalaskun korvaavaa vakuutusta suosittelen vahvasti ottamaan vähintään tämän pelastusvakuutuksen.

ÖAV saksaksi ja englanniksi:

http://www.alpenverein.at

http://www.aacuk.org.uk

Kuinka vapaalaskuviikko varataan ja maksetaan?

Vapaalaskuviikolle ilmoittauduttuasi saat laskun, jonka voit maksaa halutessasi osissa. Varaus vahvistetaan maksamalla kurssista 400€ varausmaksu. Loppumaksu 1090 € tulee suorittaa vähintään 8 vk ennen kurssin alkamisajankohtaa.

Jos maksat kurssin osissa, muista laittaa jokaiseen osaan sama viitenumero laskulta.

Peruutusehdot:

Viimeistään 12vk ennen toteutusajankohdan aloitusta peruttu matka: palautetaan koko maksettu summa miinustettuna käsittelykuluilla 80 €.

8vk-12vk ennen toteutusajankohdan alkamista peruttu matka: palautetaan maksettu summa miinustettuna varausmaksulla 400€.

4vk-8vk ennen toteutusajankohdan alkamista palautetaan puolet kurssimaksusta

0-4vk ennen toteutusajankohdan alkamista peruutettumatka: veloitetaan koko osallistumismaksu.

Vapaalaskuviikko Zillertal, Itävalta, 7 pv: Text
bottom of page