Vapaalasku ja lumiturvallisuus

Mountain Guide Finlandin kurssipolku vapaalaskuun antaa tietoa ja taitoa niin aloittelevalle takamaastohiihtäjälle, kuin pidempäänkin lajia harrastaneille. Kurssipolku on viisiportainen, jonka lisäksi on tarjolla teknistä taitoa täydentäviä lyhytkursseja sekä vaihtoehtoja eri kurssityypeille.

Johdanto lumiturvallisuuteen, 1 pv

Vapaalaskijan tekniikkakurssi, 2 pv

Vapaalaskijan jäätikkötaidot, 1 pv

1. taso FINLAV Lumiturvallisuus 1, 2 pv

2. taso Vapaalaskijan peruskurssi, 4 pv

3. taso FINLAV Lumiturvallisuus 2, 4-6 pv

4. taso Vapaalaskijan jatkokurssi, 4 pv

5. taso Vapaalaskijan syventävä kurssi, 4 pv

Vapaalaskijan syventävä kurssi, Lapphaugen, Norja, 4 pv

Taso 5. - Laajenna laskureviiriäsi

Haluatko laajentaa vapaalaskumaastoa myös jäätiköille sekä haastavampiin maastoihin. Tällä kurssilla käydään läpi kevätlaskujen lumiturvallisuutta, köysi- ja kiipeilytaitoja lumella ja jäätiköllä. Kurssille ennakkovaatimuksena on vähintään FINLAV LT2 kurssi tai vastaavat tiedot ja taidot.


Hinta: 780 € 
Seuraava ajankohta: 

28.4-1.5.2023

Vapaalaskijan jatkokurssi, Lapphaugen, 4 Pv

Taso 4. - päivitä osaamistasi

Tällä kurssilla kerrataan ja syvennetään vapaalaskijan taitoja. Kurssille ennakkovaatimuksena on FINLAV LT2. koulutus tai vastaava tietotaito. Kurssilaiset pääsevat suunnittelemaan ja toteuttamaan vapaalaskuretkiä kouluttajan valmentamana. Lisäksi opitaan uusimpia asioita lumiturvallisuudesta ja vapaalaskun riskienhallinnasta. Olosuhteiden ja ryhmäläisten taitojen salliessa maaston haastavuutta ja päivän pituutta lisätään edellisiin tasoihin verrattuna.  

Kurssille mahtuu: 6 hlö

Hinta: 770€ (3-6 hlö mökissä)

Seuraava ajankohta: 

Tilauksesta 4-6hlö ryhmille

Lumiturvallisuus 2, Zillertal, Itävalta, 7 pv

Taso 3.

Lumiturvallisuus 2 Itävallan Zillertalissa on tarkoitettu vapaalaskua jo jonkin verran harrastaneille. Kurssilla liikutaan useimpina päivinä hissiavusteisesti ja olosuhteiden salliessa tehdään myös skinnausretkiä. Kurssilla lasketaan paljon ja opitaan samalla asioita lumiturvallisuudesta, laskutekniikasta ja laskutaktiikasta. Kurssi sisältää FINLAV Lumiturvallisuus 2 koulutuksen.


Hinta: 1350 €
Seuraava ajankohta:

28.1.-4.2.2023 

Lumiturvallisuus 2, Lapphaugen, Norja, 4 pv

Taso 3. syvennä tietotaitoasi

FINLAV Lumiturvallisuus 2. Tämä kurssi on soveltuva vapaalaskun harrastajille ja FINLAV LT1 kurssin tai Vapaalaskijan peruskurssin käyneille. Tällä kurssilla osallistuja oppii lisää tietoja ja taitoja retken suunnittelusta, päätöksenteosta, olosuhteista ja reitinvalinnasta.

Hinta:  770 € (majoitus 4 vrk sis. hintaan)
Seuraava ajankohta:  

26.-29.3.2023

1.-4.4.2023

7.-10.4.2023

13.-16.4.2023

Vapaalaskijan peruskurssi, Lapphaugen,  Norja, 4pv

Taso 2.

FINLAV Lumiturvallisuus 1 ja vapaalaskun perusteita Pohjois-Norjan vuoristossa. Kurssipaikkana meillä on idyllinen majatalo mökkeineen isojen vuorien keskella Narvikin pohjoispuolella (30km) Lapphaugenissa, josta suksille pääsee suoraan mökin pihasta. 

Hinta sisältää koulutuksen ja majoituksen 4 pv.


Hinta: 770 € 
Seuraavat ajankohdat

1.-4.4.2023

7.-10.4.2023

FINLAV Lumiturvallisuus 1, Ylläs, 2 pv

Taso 1.

Lumiturvallisuus 1 on kahden päivän tiivis paketti käytännön lumivyörytietoutta. Tällä kurssilla saat perustaidot ja tiedot turvallisempaan liikkumiseen takamaastoissa. Kurssilla opit tunnistamaan lumivyörymaaston, saat työkaluja päätöksentekoon ja harjoittelet miten toimia pelastustilanteessa.  FINLAV - Lumiturvallisuus 1 - on Suomen Lumivyörykoulutuksen mukainen koulutus.


Hinta: 320 €
Seuraava ajankohta: 

28.-29.1.2023

25.-26.2.2023

Vapaalaskijan jäätikkötaidot, 1 pv

Intro vapaalaskijan jäätikkötaitoihin

Kurssipäivä on suunnattu laskijoille ja vaeltajille, jotka liikkuvat talviaikaan myös jäätiköillä. Kurssi käy myös hyvin kertauksena jäätikkökurssin aiemmin käyneille. Kurssi alkaa webinaarina ja jatkuu ulkoharjoituksena Kurssi sisältää teoriaa ja käytännön harjoituksia.


Hinta: 140 € /hlö
Paikka: Webinaari + Espoo (Veikkola)
Seuraava ajankohta: 

Tilauksesta min 2 hlö ryhmälle

Rinteeltä offareille - tekniikkaopetusta vapaalaskuun, Ylläs, 2 pv

Kehitä takamaastojen hiihtotekniikkaasi

Rinteeltä offareille. Tällä kurssilla kehität laskutekniikkaasi takamaastojen vaihteleviin lumiolosuhteisiin. Kurssia suositellaan aloitteleville vapaalaskijoille ja parempaa "offari" tekniikkaa haluaville. Kurssi on tarkoitettu suksilla laskeville.  

Hinta: 300 €

Seuraava ajankohta:

26-27.1.2023

28.-29.1.2023

Johdanto lumiturvallisuuteen, Helsinki, 1 pv

Lumiturvallisuuden perusteita

Tiivis paketti uusinta tietoa lumiturvallisuuden perusteista takamaastoissa liikkuvalle laskijalle ja lumiturvallisuudesta kiinnostuneelle. Päivä alkaa webinaarina klo 9:00, jonka jälkeen jatketaan iltapäivällä käytännön harjoituksilla. Tämä kurssi käy myös hyvin kertaus- ja päivityskurssina aiemmin FINLAV kursseilla mukana olleille.

Hinta: 80 € 

Paikka: Webinaari + Paloheinä
Seuraavat ajankohdat: ​

  • 7.1.2023 (täynnä)

  • 8.1.2023